
👈 پرداخت عوارض 👉
عوارض شهرداری خودرو برای چیست؟
عوارض شهرداری خودرو را میتوان از جمله عوارض و مالیاتهای شهری به شمار آورد که مجموع آنان صرف هزینههای مدیریت و نگهداری و یا بهبود بخشیدن به شهرها و خیابانهای آن میشود و پرداخت نکردن آن از سوی شهروندان، گاهی اوقات ارائه خدمات شهری و درآمدهای ثابت شهرداری را به وقفه میاندازد.
تا به امروز به دلیل ضعفهای ریشهدار مدیریتی و عدم ایجاد اطمینان در بین شهروندان که شامل کاستیها در فرهنگسازی این امر نیز میشود، همه دست به دست هم داده تا دریافت این عوارض و مالیاتها به عنوان دریافت پولهای اجباری از مردم در ذهن شهروندان کاشته شود که تنها پس از ترخیص خودرو از پارکینک تسویه حساب شده و از آنان دریافت میشود.
تفاوت عوارض شهرداری و عوارض سالیانه شهرداری:
دقت داشته باشید که عوارض شهرداری به آن عوارضی گفته میشود که مثلاً برای کنترل آلودگی هوا در شهر تردد میکنید، اما عوارض سالیانه شهرداری به عوارضی گفته میشود که هر خودرو باید در هر سال بر اساس فرمول تعیین شده پرداخت کند.
استعلام و پرداخت عوارض سالیانه شهرداری خودرو:
عوارض شهرداری خودرو را میتوان به صورت حضوری و مراجعه به دفاتر خدمات شهری و یا با استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی پرداخت کرد و هر فرد بنا به توانایی و سلیقه خود میتواند یکی از راههای تعیین شده را برای پرداخت عوارض خودرو انتخاب کند که جزییات آن در زیر آمده است.
پرداختنکردن عوارض خودرو چه عواقبی دارد؟
دیرکرد در پرداخت عوارض خودرو از هر نوعی که باشد، باعث میشود که جریمههایی به شما تعلق بگیرد. واقعیت این است که مالک هر خودرو ملزم به پرداخت عوارض مختلف است و راه فراری از این ماجرا نیست. پس عقل حکم میکند که به جای انباشتهکردن حجم عوارض و جریمههای دیرکرد آنها، بهموقع تا زمانی که هزینهها برایتان منطقی هستند، اقدام به پرداخت کنید. در صورتی که عوارض شهرداری را پرداخت نکنید، جریمه دیرکردی به صورتحسابتان اضافه میشود که معادل ۲درصد بهازای هر ماه خواهد بود. این جریمه براساس ماده ۴۶ مالیات بر ارزش افزوده است. به عبارت دیگر، اگر عوارض خودرو پرداخت نشود یا در مبلغ پرداختی دستکاری صورت بگیرد و رقم اعلامشده نادیده گرفته شود، باید علاوه بر پرداخت مبلغ، جریمهای به میزان دو درصد در ماه (۲۴ درصد سالیانه) نسبت به عوارض پرداختنشده و مدت تاخیر از سوی مالک پرداخته شود. جریمه عوارض خودرو بخشیده نمیشود. این جریمه متعلق به عوارض شهرداری است.
حال اگر عوارض طرح ترافیکی را نپردازید هم جرایم سنگینی به شما تحمیل میشود. پرداختنکردن این عوارض پس از یک ماه، موجب افزایش ۲۰درصدی عوارض میگردد. پس بهتر است به فکر پرداخت عوارض خودرو از نوع طرح ترافیک باشید.
پرداختنکردن عوارض آزادراهی هم منجر به اجبار برای پرداخت مبلغی در حدود ۳۰هزارتومان میشود. پس تا ۴۸ ساعت بعد از تردد در هر آزادراه باید اقدام به پرداخت عوارض خود کنید. البته به دلیل اینکه پرداخت این عوارض با استقبال نهچندان زیاد رانندهها مواجه شده است، گمانهزنیهایی برای تغییر روند جریمه و پرداخت هم به گوش میخورد. شاید روند دریافت و جریمه عوارض آزادراهی تغییراتی را در آینده از سر بگذراند.
پرداخت اینترنتی عوارض شهرداری خودرو:
پیشرفتهای تکنولوژی باعث شده تا اکثر کارهای مهم اداری و یا بانکی را بتوان در خانه و با استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر انجام داد.
از سادهترین روشهای پرداخت عوارض الکترونیکی شهرداری خودرو میتوان به استعلام شماره پلاک خودرو و مشاهده سابقه و عوارض قابل پرداخت خودرو در سایت cartax.tehran.ir اشاره کرد که از طریق اینترنت امکان پذیر شده است. همچنین اگر خودروی شما در سایت "تهران من" به آدرس my.tehran.ir نیز ثبت شده است، در همان سایت عوارض سالانه نیز مشخص میشود.
ما برای پرداخت عوارض خودرو، آیتول را به شما معرفی میکنیم. آیتول، سامانه جامع خودرو من امکان پرداخت لحظهای و سریع عوارض ماشین را فراهم کرده است. برای پرداخت عوارض آزادراهی، خرید طرح ترافیک و پرداخت عوارض سالانه میتوانید به سایت آیتول مراجعه کنید.خدمات آیتول مختص به شهر تهران یا محدوده جغرافیایی خاصی نیست. برای پرداخت عوارض سالانه اتومبیل هر شهری میتوانید از آیتول استفاده کنید.
با وارد کردن شماره پلاک خودرو و شماره همراه به طور اختیاری، میتوانید به سادگی عوارض خودرویتان را پرداخت کنید. برای پرداخت این عوارض که به صورت اتوماتیک برای هر خودرو ثابت صادر شده است، دانستن شماره VIN لازم خواهد بود که بر روی کارت شناسایی خودرو نوشته شده است. همان حروف و شمارههای 17 کاراکتری که با حروف IR شروع شده و پس از آنان اعدادی به صورت عمودی در ادامه به ثبت رسیده است. علاوه بر این در برگه مالکیت سبز خودرو نیز در همان بخش اول به ثبت رسیده است.
نحوه پرداخت عوارض سالیانه خودرو:
اگر به اینترنت، تلفن همراه هوشمند و یا کامپیوتر دسترسی ندارید و به هر دلیلی قادر به پرداخت اینترنتی نیستید و یا حتی اگر به اطلاعات نمایش داده شده یا میزان مبلغ بدهی اعلام شده در سامانه معترض هستید، میتواند با در دست داشتن مدارک مالکیت خودرو به دفاتر خدمات الکترونیک شهر یا نزدیکترین شهرداری محل سکونت در شهرستانها مراجعه کنید و پرداخت حضوری عوارض اتومبیلتان را انجام دهید.
مدارک لازم برای پرداخت عوارض سالیانه خودرو به شهرداری شامل موارد زیر میشود:
- برگ سبز خودرو یا همان سند مالکیت ماشین
- کارت ملی مالک خودرو
- اسناد پرداختی عوارض گذشته