۱۳۹۷/۰۷/۲۶
شهردار قدس :
حمل و نقل عمومی شهر قدس با معضل فرسودگی دست به گریبان است/ تجهیز و نوسازی ناوگان در ترغیب شهروندان به بهره گیری از حمل و نقل عمومی مؤثر است
شهردار قدس با اشاره به فرسودگی بیش از 60 درصد ناوگان اتوبوسرانی این شهر، بر لزوم تجهیز و نوسازی این ناوگان به منظور ترغیب شهروندان به بهره گیری از حمل و نقل عمومی تأکید کرد.

شهردار قدس :

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری با بیان این مطلب اظهار داشت: ارائه خدمات مطلوب به شهروندان مهم ترین اولویت برنامه های مجموعه مدیریت شهری است و بدیهی است حمل و نقل عمومی یکی از جلوه های این خدمات رسانی به شمار می رود. با توجه به مهاجرپذیر بودن شهرستان و تراکم بالای جمعیتی در شهر قدس، استقرار واحدهای صنعتی و مراکز دانشگاهی و... باید با اهتمام بیشتر و توجه جدی تری به مسأله حمل و نقل عمومی شهر قدس نگریست و با توسعه زیرساخت ها زمینه خدمت رسانی مناسب به شهروندان و در نتیجه رضایتمندی ایشان را فراهم آورد.

وی با اشاره به بهره مندی روزانه بیش از 100 هزار مسافر از ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر قدس گفت: سازمان اتوبوسرانی روزانه با 110 دستگاه اتوبوس و 8 مینی بوس فعال در 4 محور آزادی، شمشیری، کرج، وردآورد به جابه جایی حدود 40 هزار مسافر می پردازد؛ همین طور در بخش تاکسیرانی تحت پوشش این سازمان 781 دستگاه فعال وجود دارد که روزانه به طور تقریبی 65هزار مسافر در 25 خط درون شهری و بین شهری به حمل و نقل شهروندان مشغول است؛ همچنین در راستای اجرای کارگروه ماده 18 و ساماندهی سرویس مدارس250 دستگاه اتوبوس و مینی بوس و 450 خودروی سواری در این حوزه فعالیت می کنند.

مختاری خاطرنشان کرد: علاوه بر سرویس دهی روزانه به همشهریان و سرویس مدارس، سرویس دهی به فرماندهی انتظامی شهرستان قدس برای جمع آوری و انتقال اتباع بیگانه، جمع آوری معتادین، متکدیان و...، سرویس دهی هفتگی به ستاد نماز جمعه شهرستان قدس برای جابه جایی نمازگزاران، سرویس دهی هفتگی به بنیاد شهید شهرستان برای جابه جایی خانواده معظم شهدا به مقصد بهشت زهرا(س)، سرویس دهی روزانه به دادگستری شهرستان برای جابه جایی زندانیان، سرویس دهی به فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان برای اعزام راهیان نور و اردوهای دانش آموزی و سایر مراسم ملی و مذهبی و اعزام شهروندان شهرستان قدس به مرقد مطهر امام خمینی(ره)، سرویس دهی به مرکز نگهداری معلولین آویژه برای جابه جایی معلولین به مراکز تفریحی و پارک ها، و... از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.

شهردار قدس با اشاره به فرسودگی بیش از 60 درصدی ناوگان اتوبوسرانی تصریح کرد: فرسودگی مفرط ناوگان حمل و نقل شهری با 60 دستگاه اتوبوس فرسوده و 300 دستگاه تاکسی فرسوده به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات مالی در این حوزه به معضل مهمی تبدیل شده که عواملی چون عدم نوسازی ناوگان اتوبوسرانی از سال 90 تا امروز، متناسب نبودن درآمد اتوبوس ها با هزینه های استهلاک و قطعات یدکی و لاستیک، مقرون به صرفه نبودن نگهداری اتوبوس های فرسوده به دلیل استهلاک بالا و خرید مکرر قطعات یدکی و پایین آمدن کیفیت خدمات، در گرایش شهروندان به خودروهای شخصی و کاهش جذب مسافر و بالطبع پایین آمدن درآمد روزانه بهره برداران بخش خصوصی دخیل بوده است.

وی افزود: ظرفیت بالای ناوگان عمومی و استفاده گسترده از این وسایل، مستلزم توجه جدی به تجهیز و نوسازی ناوگان عمومی است که این تجهیز از یک سو با ترغیب شهروندان به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی به جای خودروهای شخصی منجر به ارایه یک راهکار عملی برای جلوگیری از گستردگی معضل ترافیک و آلودگی هوا و اثرات سوء آن می شود و از سوی دیگر بیش از پیش زمینه رضایتمندی شهروندان را فراهم می کند؛ از این رو نوسازی و گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مجموعه مدیریت شهری، تبدیل شده است.

مختاری در ادامه به مشکلات شهرداری در زمینه نوسازی این ناوگان اشاره کرد و افزود: با عنایت به افزایش قیمت اتوبوس های نو، شهرداری جهت نوسازی ناوگان بدون کمک و حمایت دولت، توان خرید ندارد و این در حالی است که برای بخش خصوصی نیز سرمایه گذاری در این حوزه با درآمدهای فعلی مقرون به صرفه نیست.

شهردار قدس در خاتمه تصریح کرد: با توجه به عدم تناسب افزایش نرخ کرایه مسافر سالیانه با هزینه های نگهداری و استهلاک اتوبوس ها و مینی بوس ها، به همین منظور با توجه به عدم پرداخت یارانه بلیط؛ شهرداری ناچار است در بعضی از موارد از جمله بیمه اتوبوس و خرید لاستیک به بهره برداران اتوبوس ها کمک نماید؛ همچنین این شهرداری در حد توان اعتبار محدودی را جهت بازسازی اتوبوس های فرسوده، احداث پایانه و هوشمندسازی ناوگان در سال جاری تخصیص داده است اما با توجه به تعداد بالای اتوبوس های فرسوده و عدم وجود اعتبار کافی، نوسازی ناوگان جهت تأمین نیاز شهروندان در حمل و نقل عمومی به تنهایی از عهده شهرداری خارج است و نیازمند کمک های دولت می باشد.

مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر و شهرداری قدس
امتیاز :  ۵.۰۰ |  مجموع :  ۱